#Jälkilöylyt 14 - Romahdus ja ryhdistäytyminen

02.02.2020

Äänekosken uudenkarhealla Pankkari Areenalla pelattiin kauden 11. ja 12. ottelu. Sarjassa pelataan kaksinkertainen kierros ja kun mukana on 11 joukkuetta tarkoitti se sitä, että kauden jälkimmäinen puolikas käynnistettiin peleillä Suolahden Urhoa ja O2 Jyväskylä II:sta vastaan

Ensimmäisestä kymmenestä pelistä Kokoelman saldona oli vaivaiset viisi pistettä ja sarjataulukon jumbosija. Loppukauden tavoitteena on raapia jälljellä olevista peleistä vähintään 10 pistettä kasaan ja säilyttää paikka miesten nelosdivisioonassa.

Otteluraportit 25.01.2020

#11: Kokoelma vs. Urho, 4-5

Suolahden Urho alkaa olemaan Kokoelmalle jo aikamoinen peikko. Kolme peliä ja kolme maalin tappiota. Syksyllä Urho koulutti Kokoelmaa lyömällä avauserään lukemat 0-5 taululle. Kokoelman kirin jälkeen loppulukemat Urholle 7-6. Nyt kaikille pelaajille oli selvää, että tällaista avauserän nukahdusta ei päästettäisi enää tapahtumaan. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty, koska pelit alkoivat Äänekosken Pankkari Areenalla jo aamu kymmeneltä.

Herätyskellot jouduttiin ruuvaamaan soimaan niin aikaiseen, ettei huhujen mukaan Varjokaan ollut perjantain "iltatöiltään" vielä kotiin ehtinyt. Jalkeille saatiin lopulta 13 ukkoa mukaan lukien GM Niko Parviainen, joka teki loisteliaan paluun tolppien väliin pitkän polvivamman aiheuttaman tauon jälkeen.

Itse peli alkoi Kokoelman osalta sekoilulla, kun alle neljän minuutin kohdalla tuomarin jäähypilli soi merkiksi liian monesta pelaajasta kaukalossa. Urho kiitti ja pian syntyi ottelun avausmaali ylivoimalla. Avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja ajassa 12:18 Kokoelman isoin mies Petri "Härkä" Palomäki hiljensi Pankkari Areenalle sankoin joukoin saapuneet Suolahden Urhon kannustusjoukot iskemällä pelin tasoihin.

Toinen erä menikin Kokoelmalle lukemin 2-0, kun harvemmin maalitilastoja dominoiva Samuli Partanen venytti maaliverkkoja kahteen kertaan reilun kolmen minuutin sisään. Kun heti kolmannen erän alkuun Arttu Romo pamautti Juuso Julkusen syötöstä tilanteen 4-1 Kokoelmalle vaikutti kaikki etenevän suunnitelmien mukaan. Siitä Urho aikalisälle ja sen jälkeen alkoikin tapahtumaan. Kokoelmalle pari tyhmää jäähyä, joita Urho ei jäänyt harmittelemaan vaan iski säälimättömästi reikäpalloa verkon perukoille ja tilanne oli kääntynyt 30 sekuntia ennen pelin loppua 4-5 Urholle. Haaveet tärkeästä kahden pisteen voitosta vaihtuivat sulamiseen ja pyöreään nollaan.

Kokoelman tehoilijat ja tilastomerkinnät:

"Pari nyyttiä pakille, ei paha" -MVP Samppa
"Pari nyyttiä pakille, ei paha" -MVP Samppa

Samuli Partanen 2+0
Antti Hämäläinen 0+3, 2 min
Petri Palomäki 1+0
Arttu Romo 1+0, 2 min
Juuso Julkunen 0+1
Petri Hakkarainen 0+0, 2 min

MV: Niko Parviainen 36/41 torjuntaa

#12: Kokoelma vs. O2-Jyväskylä II, 4-4

Ensimmäisen ottelun sulamisen jälkeen toisessa pelissä oli vain voitettavaa. Vastus oli lohkon kovimmasta päästä, kun sarjakärkenä porskuttava pelkkiä voittoja alkukaudesta napsinut O2 Jyväskylä asettui Kokoelmaa vastaan.

Heti pelin alusta lähtien oli nähtävissä Kokoelman ryhdistäytynyt ilme. Yleensä palloa sulavasti liikutteleva ja hyville vetopaikoille pyrkivä O2 pidettiin maalipaikoilta tiukasti poissa ja ottelun avausmaalin iski Kokoelma ajassa 4:58. Kokoelman "paha poika" Aki Rahikainen avasi viimein myös pistetilin jäähypörssin kärkisijoilla loistamisen lisäksi syöttämällä Petri "Härkä" Palomäen päivän toisen nyytin. Sopimusteknisistä syistä tilastomerkintä maalista meni kuitenkin Miika Meijaselle. Huhu kertoo, että Härkä saatiin lopulta houkuteltua palaamaan joukkueeseen lähes puoli vuotta kestäneen harkinnan jälkeen lupaamalla tuntuvat bonukset jokaisesta tehdystä maalista.

O2 iski nopeasti pelin tasoihin ja vain puoli minuuttia tasoituksesta pallo oli uudelleen Kokoelman maalissa ja tilanne 2-1 O2:lle. Kokoelma ei tästä hätääntynyt vaan piti tiukasti kiinni ennen peliä sovitusta suunnitelmasta. Pian kärsivällisyys palkittiin, kun Kapteeni Henri Sutinen iski maalin edestä pallon verkon perukoille Jukka Kauppisen syötöstä. Maali oli Henkalle jo kauden kahdeksas. Erän loppuun akseli Arttu Romo - Juuso Julkunen teki jälleen kerran tuhojaan ja tauolle mentiin Kokoelman yllätysjohdossa lukemin 3-2.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen erän kaavaa. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti, eikä helppoja maalipaikkoja ollut tarjolla. Kokoelman kurinalainen peli pääsi yllättämään O2:n, kun riemutanssi helppoon kahden pisteen voittoon alkoikin näyttämään yllättävän vaikealta. Toinen erä meni vuorostaan 2-1 O2:lle, joten viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 4-4.

Viimeinen erä oli jännittävää katsottavaa. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu edukseen. O2:n ja Kokoelman maalivahdit sekä maalikehikkojen tolpat pitivät huolen siitä, että viimeinen erä oli maaliton ja pisteet menivät jakoon lopputuloksella 4-4. Kokoelmalta peli oli varmasti koko kauden parasta katsottavaa tähän mennessä. Mainittakoon vielä se, että tuomarin pilli pysyi visusti taskussa, eikä kurinalainen Kokoelma ottanut koko pelissä jäähyn jäähyä.

Jälkimmäisen pelin hieno esitys lievitti kummasti Urho pelin pettymystä ja Äänekosken Pankkari Areenalta oli lopulta hyvä fiilis lähteä kotimatkalle. Seuraavat pelit pelataan 8.2. Killerillä, kun Kokoelma kohtaa iltaotteluissa ensin klo 18 Happee III:n ja pari tuntia myöhemmin vastaan asettuu Jyväskylän Liikunnan Riemu.

Kokoelman tehoilijat ja tilastomerkinnät:

"Peruskauraa, 11+8=19 tähän mennessä" -MVP Are
"Peruskauraa, 11+8=19 tähän mennessä" -MVP Are

Arttu Romo 2+0
Henri Sutinen 1+0
Miika Meijanen (Petri Palomäki) 1+0
Aki Rahikainen 0+1
Jukka Kauppinen 0+1
Juuso Julkunen 0+1
Oskari Tuominen 0+1

MV: Niko Parviainen 43/47 torjuntaa


"Paljos O2:lta nekkuu?"

- Pirre, Kokoelman WhatsAppissa

"4-4 tasan. Eikä ole läppä"