Jälkilöylyt #2 - La 2.12.17

06.12.2017

Luppo pyöritti ja Pommak taipui huonon alun jälkeen Vireniuksien sytyttyä liekkeihin

Kokoelma - Luppo 2-7

Kokoelma sai kasaan ensimmäistä kertaa täydet kolme kenttää peliin, joten odotukset pelistä olivat kovat. Pelin ensihetkistä lähtien Luppo vei ja Kokoelma vikisi. "Kolmen kentän jaloista" ei ollut tietoakaan ja Kokoelma vietti suurimman osan pelistä omaa maaliaan puolustaessa. 

Luppo avasi maalinteon heti 16s pelin jälkeen maalinedustaistelun jälkeen tolpasta kimmonneesta riparista. Erästä jäi käteen Parviaisen torjuttu rankkari ja Niklaksen komea viimeistely läpiajosta. Huhu kertoo, että Kokoelman pelaajat tuulettivat heti nähtyään "pitkän Vireniuksen" läppärissä. Patenttikyny kämmenellähän sieltä tuli ja pallo rysässä. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Lupon johtaessa luvuin 1-2.

Toisessa erässä ero alkoi kasvamaan. Omista lähdöt eivät onnistuneet, kun Luppo painoi koko ajan päälle ja Kokoelman hyökkääjät valuivat hiukan liian ylös. Toiselle tauolle lähdettiin luvuissa 1-4.

Kolmantennen erän alussa Kokoelma sai hiukan annettua painetta hyökkäyspäässä ja sitä kautta päästiin paikoillekkin, mutta pallo ei mennyt sisään, kuin vasta erän puolessa välissä Jakosen painaessa ranteellaa pallon ylähyllylle Tonin syötöstä. Maali oli ns. "tupla-apinan-poisto" kummankin pelaajan avatessa pistetilinsä sarjassa. 

Kokoelma haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta Lupon pojjaat rankasi heti ja taululle luvut 2-6 ja peli ohi. Parviainen takaisin häkkiin pelailemaan viimeinen minuutti loppuun. Lupon hyökkääjä viimeisteli vielä yhden hienon maalin oman yksilösuorituksensa päätteeksi, joten lopputulokseksi jäi luvut 2-7.

Summary pelistä tuli hyvin kopissa Kokoelman varakapteeni Viitikon suusta "Peli oli pettymys, kukaan kenttäpelaajista ei pelannut omalla tasollaan ja kaveri oli hyvällä jalalla liikkeellä". 

Pommak X - Kokoelma 4-9

Otteluun saatiin kasaan kaksi kenttää jätkiä, kun erinäiset pikkujoulut karsivat rosteria "palauttelemaan" etukäteen aamun koitoksesta. Maaliin iskettiin aamun pelissä maalin iskenyt Tuomas Jakonen.

Ensimmäinen erä oli Kokoelmalle vaikea vaikka pelin avausmaalin pamauttikin Niklas. Pommak kumminkin ei lamautunut maalista vaan iski erässä seuraavat kolme maalia maskivetojen avulla. Tauolle lukemissa 3-1.

Toisen erän alusta lähtien peli näytti jo siltä mitä se kuului näyttää. Kokoelman pojat pitivät palloa Pommakin koittaessa puolustaa johtoasemaansa. Kokoelman ykkösnyrkki vaihdettiin toiseen erään PikkuVirenius-Henu-PitkäVirenius ja se klikkasi heti. Henu hoiti oman päädyn kunnialla ja tuki hyökkäyksiä, kun Vireniukset painoi palloa verkkoon minkä kerkisivät. PikkuVireniuksen takoessa tehot 4+2. Niklaksen säesteässä tehoilla 2+3.

Kokoelman kakkoskentän oikeassa laidassa viiletti kauden depyyttinsä tehnyt Kai "kake" Filali. Vahvuudet hänellä on laukauksessa, fyysisyydessä sekä hyökkäysinnossa. Puolen kentän omalla puolella Kakea harvoin näkeekään. Kake "kauden aloitus oli aika kyinen kun oltiin niin pahasti jaloissa aamun pelissä. Toisessa pelissä saimme Tatun ja Nikon kanssa palloa hyvin liikkeelle ja pari maaliakin aikaiseksi. Tatsi oli vähän heikko itselläni ja pallo olisi paikoista ite pitänyt pystyä laittamaan maaliin. Itsehän en voi peliin olla koskaan tyytyväinen jos en saa maalia tehtyä".

Muita tehoilla olleita pelaajia oli Toni 1+2, Niko 1+1 ja Mikko K 1+0. Tuomas selvisi kuivin jaloin pelistä vaikean alun jäljiltä. Kausi jatkuu seuraavan kerran Tammikuussa.