Jälkilöylyt #5 - New season begins

01.10.2018

Kokoelma - Kuukka Gunners    4 - 1

Sinikeltaiset Kokoelman pelaajat aloittivat toiseen sarjakauteen harjoittelun jo heinäkuun alussa Buugilla, missä ensimmäinen turnaus pelattiinkin. Pukuhuoneessa kokeiltiin uusia peliasuja päälle ja ilmapiiristä huomasi sarja-avauksen tuoman pienen jännityksen. Kokoelma sai jalkeille mukavan kokoisen kokoonpanon kolmella hyökkäyskentällä ja kahdella pakkiparilla.

Game on!

Tuomari puhaltaa pilliin ja peli käyntiin. Alku oli tunnusteleva missä varottiin isoja virheitä ja pelattiin maltilla. Ensimmäisestä erästä ei paljon muuta kerrottavaa sitten jäänytkään muutemaa kaukovetoa lukuunottamatta puoleen ja toiseen. 

Toiseen erään Kokoelma tulikin hiukan paremmalla intensiteetillä ja sai luotua useammankin maalipaikan Gunnersin maalille. Heidän maalivahtinsa oli kumminkin terävänä ja piti maalinsa puhtaana. Kokoelman viisikkopuolustus jatkui toisessa erässä hienosti, jolloin Kokoelman maalivahti Parviaiselle jäi helppo työ napsia kaukovedot kiinni.

Mennään toisen erän puoltaväliä ja pallo on Gunnersin päädyssä Jukka "jugi" Kauppisen lavassa maalin takana. Jugi tarjoilee yhdelle Kokoelma tulokkaista Antti Hämäläiselle pallon. Antti ottaa nopeat jalat käyttöönsä ja liikkuu laidasta hiukan keskemmälle ja laukoo pallon maalille pienestä kulmasta mikä menee maaliin maalivahdin puikkeileista. Tällä osumalla Kokoelma pääsee 1-0 johtoon! Maaliin syöttäri Jugille.

Gunners tuulettaa avausmaaliaan
Gunners tuulettaa avausmaaliaan

Gunners tasoittaa pelin alivoimamaalillaan

Kokoelma ylivoima oli pre-seasonin peleissä tappavan tehokasta, niin mitäs muutakaan siinä käy ensimmäisellä ylivoimalla kun että omissa kolisee. Gunnerssin pelaaja #33 nousee omalta alueeltaa ja ohittaa kaksi Kokoelma pelaajaa kohti Kokoelman maalia. Pallo pomppii sopivasti ja #33 painaa täydellisen golffilyönnin rystyltä takatolpan kautta sisään. Tämä oli oiva esimerkki siitä miltä tuntuu ämpärillinen jääkylmää vettä niskassa. Toinen erä päättyykin lukemiin 1-1, joten viimeiseen erään lähdetään kutkuttavassa tilanteessa.

3. erän poikapainit

Poikapainit
Poikapainit

Kolmas erä tarjosi yleisölle vauhdikasta peliä ja myös draamaakin saatiin erään. Petri "hakkis" Hakkarainen puolustustilanteessa tulee liian kovaa ja taklaa Gunnersin pelaajaa selkään. Tästä tilanteesta tunteet kuohahtivat yli puolin ja toisin mistä saatiin kunnon poikapainit aikaiseksi. Tilanteesta hakkis 2+2+10min ja Mikko "kroge" Krogerus 5+20min. Gunnersille 5+20min ja 5min.
Kentälle tuli tilaa vaikka muille jakaa kun seuraavat 4min pelattiin 3v3 peliä.

Kroge saa tilanteesta punaisen kortin
Kroge saa tilanteesta punaisen kortin

3v3 - tilaa vaikka muille jakaa

Tämä näytti sopivan paremmin kuin hyvin Kokoelman pojille. Pallo pysyi sinipaitojen hallussa melkein kokonaan seuraavat 4min. Yksi pieni lipsahdus sattui omassa päädyssä missä Gunnerssin pelaaja pääsi nokikkain Parviaisen kanssa, mutta Parviainen selvitti tilanteen jalkatorjunnalla.

Miika Meijanen on pakissa rakentamassa peliä Vireniuksien kanssa ja lopputuloksena ei voi odottaa mitään muuta kuin maalia. Niklas jättää pallon Miikalle puolessa kentässä itse jatkaen juoksua kohti Gunnerssin maalia. Keltapaitojen pakki jää kuin telineisiin Niklaksen painaessa kohti takatolppaa, mihin Miika laittaa upean passin mistä Niklas viimeistelee pallon tyhjään maaliin. Taululle lukemat 2-1.

Pete siirtää Kokoelman 3-1 johtoon
Pete siirtää Kokoelman 3-1 johtoon

Petri "pete" Palomäki painaa läissyn maaliin

Neljän minuutin 3v3 pelin jälkeen Pete pääsee jäähyltä (oli kärsimässä Hakkiksen 2+2min) ja ottaa pari askelta kohti Gunnerssin maalia mihin Toni Heimonen tarjoilee karkin lapaan. Pete pamauttaa upean läissyn ohi Gunnerssin maalivahdin.

Tuuletuksista näkee että maistuu!!!
Tuuletuksista näkee että maistuu!!!
Niklaksella maistu Peten läissy
Niklaksella maistu Peten läissy

Kokoelma voittaa 4-1 sarjan avauksen

Sininutut painoivat muuteman minuutin sisään kaksi maalia ja peliä oli enään jäljellä 4 minuuttia. Kokoelma otti vielä viimeisillä minuuteilla jäähynkin mikä avasi mahdollisuuden Gunnersille, mutta kultapaidat eivät saaneet kavennettua. Niklas kävi vielä painamassa ottelun toisensa tyhjään reppuun. Kokoelman parhaan pelaajan veeämmän sai onnistuneen pelin pelannut Pete.