Otteluennakko 13.1.2019 - Laukaa, ei kierretä tällä kertaa kaukaa

12.01.2019

Joulukinkut on syöty, lahjat avattu ja uuden vuoden raketit on ammuttu ilman pelisilmävammoja. On aika kääntää Kokoelman lyhyessä historiassa uusi sivu vuodelle 2019 ja jatkaa kamppailua Sisä-Suomen 5.divarin lohkossa 22, jossa taistelu on tällä hetkellä tiukempaa kuin Palomäen paidan napit joulusyöpöttelyn jälkeen.

Kokoelma palaa sorvin ääreen 13.1 Laukaassa. Klo 11 alkavassa pelissä sählätään 02JKL:n surisijoita vastaan ja klo 14 jälkimmäisessä pelissä väännetään Viitasaaren Viestin kanssa.

Aiemmin ampparit ja Uuraisten tahmeaa baarilattiaa muistuttanut pelialusta pääsivät yllättämään Kokoelman pelaajat. Tuloksena oli trooppista krapula-aamua muistuttava nihkeä 1-1 tasapeli, joka jätti suuhun myös kuvaillun kaltaisen maun. O2 pelasi tarkasti ja paikat olivat vähissä molemmilla joukkueilla, joten pistejako oli lopulta oikeutettu.

ViitVi taas roikkui Kokoelman perässä taas edellisessä kohtaamisessa hyvin taistellen kaksi erää. Kolmannessa erässä ViitVi tipahti vänkärin paikalta roikkumaan takapuskuriin. Kokoelman painaessa kaasupolkimen lattiaan ViitVin ukot tipahtivat kokonaan kyydistä maitolaiturille. Lopputuloksena selvä 9-1 voitto.

Kokoelman rosteri pullistelee pelaajia seuraavaan kahteen peliin. Täydet kolme ketjua tarjoiltuna kahdella huilirotaatioenergiapelaajalla pitäisi olla sellainen annos, että se kirjaimellisesti vie pienemmällä rosterilla pelaavalta vastustajalta jalat alta. Juoksuvoimaisia ukkoja on rosterissa yhtä paljon kuin vikoja Fiatissa talviautona. Kuitenkin Sutisen ja Palomäen joulupukilta toivomat uudet ja nopeammat jalat jäivät taas saamatta.

Kiekkoleijonan #79 prinsiipit Kokoelman seurattavista pelaajista viikonlopulle:


"Slow and steady-gets you READY"

Pete, Härkä, Rysty, Gorilla-teline. Rakkaalla laiturilla on monta nimeä. Pete ei väläyttele nopeudellaan tai hienoilla kikoillaan. Vastustajille hän muistuttaa enemmänkin perskannikoiden välissä olevaa karkeaa hiomapaperia parkeeratessaan itsensä maalin eteen ns. Niemisen pizzeriaan.

Palomäellä on kuitenkin ollut vaikeuksia maalinteon kanssa ja hän onkin saanut kuunnella keljuilua ketjukavereilta. Puheiden mukaan gorilla niskassa alkaa muistuttaa jo enemmän King Kongia. Painiiko Palomäki King Kongin selätykseen ja avaa maalihanat?

"Coming to theaters near you in 2019."
"Coming to theaters near you in 2019."

"Nyt on sellanen banaani otsassa, etten viitsi enempää puhua. Kaikki tuntee tämän sakkomaailman - loppuu saatana kohta vaimonkin fyrkat, kun omat on loppuneet jo ajat sitten."

Petri Hakkarainen on kunnostaunut tällä kaudella jäähypörssissä ja sitä kautta kuitannut käytännössä yksin koko joukkueen saunailtabudjetin. Tililtä löytyy jo kolme käytöskymppiä, muutama pikkukakkonen ja jäähypörssin ykkössija.

Kun "Hakkis" keskittyy peliin hän dominoi, ja kun vati menee nurin niin sattuu ja tapahtuu. Dominoiko Hakkis Laukaassa pelitapahtumia vai syntiboksia? Kokoelman sakkohallitus ja parempi puolisko kotona tuskin pistävät pahakseen jos Hakkiksen vati pysyy pystyssä, verkot kireänä vastustajan päässä ja setelit omassa kukkarossa.

"Siinä vois sanoa - vaikka tällä kanavalla ei sais mainostaa - et se oli iso kuppi Gevaliaa, niin kahville lähti veli."

Vireniukset nähdään taas todennäköisesti samassa ketjussa tekemässä tuhojaan. Laukaassa siis tarjolla ilmaista kahvia ja pullaa klo 11 ja 14. Laukaalaisten fanien ei kuitenkaan kannata rynnätä vielä Sydän-Laukaan koululle, sillä ilmaisia Kokoelma-ämpäreitä ei ole vielä tällä kertaa jaossa.

Kysytyt siniset Kokoelma-ämpärit eivät aiheuta vielä tällä kertaa kuvan kaltaista yleisöryntäystä.
Kysytyt siniset Kokoelma-ämpärit eivät aiheuta vielä tällä kertaa kuvan kaltaista yleisöryntäystä.

"Low risk, high reward"

Kokoelman kakkosketju on pelannut pitemmän aikaa varmaa oman pään peliä, mutta on tuskaillut suuresti myös itse maalinteon kanssa.

Tästä(kään) paikasta ei saatu limppua uuniin.
Tästä(kään) paikasta ei saatu limppua uuniin.

Palomäen oma King Kong on kiipeillyt Kokoelman kakkosketjun niskassa myös koko alkutalven. Saavatko Sutinen, Kauppinen ja Hämäläinen hyvin levätyn vuodenvaihteen jälkeen särmää myös omaan peliinsä vai jatkuuko jarruketjuilu vielä Laukaassakin?