Otteluennakko 23.2.2019 - Home sweet home

22.02.2019

Sarjakaravaanin matka jatkuu kahden viikon mittaisen paussin jälkeen Killerin salibandypyhätössä kun on KokoelmaJKL:n vuoro isännöidä kauden kolmanneksi viimeinen salibandyn battle royale. Sarjatilanne on kauden loppupuoliskolla yhtä mielenkiintoinen kuin Pirita Kapasen pizzavalinta sunnuntaiaamuna. Pizzeria- ja pizzavinkkejä kannattaa enemmin kysellä Petri "Pitsaa pitseriasta, maaleja maalilta" Palomäeltä. 


Kokoelma voitti viime turnauksessa tämän hetken pahimman kilpailijansa Laukaa Kingsin selvästi, mutta ruma nöyrtyminen Uuraisten tykkimiehille piti eron samassa yhdessä pisteessä. Kuukka Gunners on kuronut eroa kärjessä ja Kokoelman toverit taistelevat tiukasti nousukarsintapaikasta edelleen Kingsin kanssa. 

Lauantain ensimmäisessä mittelössä klo 10 Kokoelma kohtaa kuplivan kilpakumppanin, SB Pommakin. Kokoelma on voittanut tähän mennessä kaikki historian aiemmat kohtaamiset eikä suunnitelmassa ole paskoa huomenna housuun, vaan ottaa tärkeät kaksi pistettä. Otteluun ei ole kuitenkaan varaa lähteä ylimielisellä asenteella. Ottelun alku on tärkeässä osassa. Pari maalia alkuun auttaa kuin viskinäkäräinen flunssaan, kun taas maaliton avauserä voi muodostua "Via Dolorosaksi" ja tuskastuttaa Kokoelman pelurit puristamaan mailaa entistä kovemmin.


Toisessa ottelussa Kokoelman ottelussa vastaan asettuu Lupon kakkosporukka. Lutakon palloilevat nallekarhut kaatuivat kauden ensimmäisessä ottelussa selvästi 8-1. Ottelussa Niko Parviainen oli yhtä lähellä nollapeliä kuin Mietaa kultamitalia Lake Placidin olympialaisissa vuonna 1980. Palloa on pystyttävä kontrolloimaan tässäkin pelissä ja sitä kautta löytää ratkaisun avaimet voittoon. 


Poiminnat


Pirita "Rucola, mustekala, ihmekinkku, aioli" Kapanen.

"Pirre" avasi maalihanansa O2JKL:ää vastaan miesten sarjoissa toissa turnauksessa ja nakutti myös neitseellisen syöttöpisteen toisessa pelissä ViitViä vastaan. Edellinen turnaus jäi väliin, kun Pirre sai tuta karmean miesflunssan, joka osoittautui myytin sijaan todelliseksi ja täysin lamauttavaksi taudiksi. Oliko tehoilussa kyseessä vain stay-in-the-kitchen -puolustajan suonenveto vai jatkuuko verkkojen heiluttelu ja passien nakuttelu myös viikonloppuna?


Nuha-Hakkis, Kokoelman jäähyaitio ja saunailtabudjetti

Petri "Hakkis" Hakkarainen on poissa kokoonpanosta, joka aiheuttaa ison loven Kokoelman puolustukseen. Tulisieluisen Hakkiksen kuppi on pysynyt hienosti pystyssä viime peleissä, joka on aiheuttanut huolta Kokoelman sakkohallituksessa, kun rahahanat ovat menneet kiinni. Uusia kyseenalaisia sakkolakeja lienee luvassa ellei jäähyboksi täyty vanhaan malliin ja tötöily lisäänny. Sakkokeisari Seppälä on harkinnut lisäksi puuttuvansa jopa Sutisen tykkien käyttöön tässä epätoivoisessa tilanteessa.


Antti Hämäläinen

Alkukauden käsijarrupohjassa painaneen kolmosketjun laidassa kiemurrelleen "Anakondan" tekeminen on ollut vahvasti nousujohteista. Jalkoja löytyy kaverilta kuin haudanryöstäjän komerosta ja viekkautta kuin savolaiselta ketulta. Sentterin tontin Anan ja Jugin välistää ottaa Antin kanssa jo muissakin joukkueissa pelannut Miika Meijanen. Löytävätkö tämän kauden uudet vahvistukset Neon2:sta mukailen oikeanlaista kemiaa?