Otteluennakko 24.2.2018 - Surinaa ja konsonanttihirviöitä

23.02.2018

Sarjan ollessa jo jälkimmäisellä puoliskolla Kokoelman pelit jatkuvat jälleen tutusti kahdella ottelulla Killerin liikuntakeskuksella. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettuu FCCP ja jälkimmäisessä O2 Jyväskylän kakkosjoukkue. 

Sarjatilanne on äärimmäisen tiukka, kun lohkon 26 joukkueet ovat jakautuneet selvästi kahteen eri kerrokseen. Lohko kärjen O2:n ja neljäntenä olevan Kokoelman ero on vain neljä pistettä. Tuossa ahtaassa välissä ovat vielä viimeksi niistetty SC Luppo ja Fiilis. Kokoelmalla on hyvä mahdollisuus nousta kohti kärkeä ottamalla pisteet O2:lta edellyttäen, että edellisissä kamppailussa kaadettu FCCP onnistutaan voittamaan toistamiseen.

Kokoelma on kauden pisimmässä voittoputkessa voittettuaan kolme viimeisintä otteluaan. Kauden tähän mennessä tärkeimmän maalin kokoelman lapiskoi Pete "rystytieteen professori" Palomäki. Palomäki kellisti Lupon 12 sekuntia ennen loppua samaan tapaan kuin Kokoelman pappakerho kellistää hameväkeä Kolmikulman London-yökerhossa ennen valomerkkiä. 

Kokoelma lähtee otteluhin ilman maalivahti Niko Parviaista. Parviainen nauttii mustaamakkaraa jääkiekon lomassa Tampereella sen sijaan, että napsisi palloja kiinni Killerin salibandypyhätössä. Läppi Lähteelä joutuu sen sijaan jättämään vahvan debyytin jälkeen pelit väliin. Muita merkittäviä poissaoloja ei Kokoelmalla ole. Puolustukseen rosteriin palaavat sähäkkä Mikko Krogerus ja Samuli "foliot kondikseen" Varjoluoto, joten maalin edessä on tarjolla saman verran makuupaikkoja kuin Phuketin turistirannoilla. 

Hyökkäyksessä katse kannattaa kiinnittää Jukka "Jugi" Kauppiseen, joka on saanut kantapäänsä ja sihtinsä kuntoon. Luppoa vastaan Kokoelman Stamkosin ruuti oli kuivaa ja maalinedustan neljän neliön boksissa Jugi on yhtä vaarallinen vastustajalle kuin raivotautinen mäyrä hississä.

Huhujen mukaan Mikko "Zinger" Virenius on myös juossut mailakauppaan, joten tehoja luvassa, kun tämä mies tekee tuhoja vaikka talikolla halutessaan. Kun toinen Virenius, pistepörssiä johtava Niklas sattuu samaan aikaan kentälle jälki on yleensä tuhoisaa, kun vastustajaa viedään kuin ilmaisia ämpäreitä tavaratalon avajaisissa. Maalissa pallot ottaa tänä viikonloppuna kiinni yleensä maalintakana omaa toiminimeään pyörittävä Tuomas "Salibandyn Gigi Buffon" Jakonen, joka torjuu molemmat pelit. 

Seuraa näitä

Tuomas Jakonen

Pallo tarttuu ja suu käy puolustukselle. Torjuuko Jakonen Kokoelman ensimmäisenä maalivahtina tuplan Parviaisen nenän edestä? 

Petri Palomäki

Luppo-pelissä parhaan pelaajan kypärän pokannut Härkä-palomäki on hirveässä kunnossa. Mies painaa maaleja, puolustaa pyytteettömästi ja tekee kotona tiskitkin. Sinisellä liekillä palava Palomäki on vaikea pideltävä, kun runkoa löytyy ja kämmenen pois pelaaminen vain helpottaa hänen pelaamistaan.