Otteluennakko 7.4.2018 - Vielä kerran pojat!

06.04.2018

Kauden viimeinen turnaus

7.4 lauantaina salibandyn 5. divisioonan Sisä-Suomen lohko 26 lyödään pakettiin Palokan koulukeskuksella, kun edessä on kauden viimeinen pelipäivä. Lohkossa sijalla kolme majaileva KokoelmaJKL kohtaa sinänsä panoksettomissa otteluissa Fiiliksen ja Vesangan ylepyden Vesan.

Ennakkoasetelmat

Ensimmäisessä klo 12 alkavassa ottelussa Kokoelmaa vastaan asettuu Fiilis. Fiilis on voittanut kauden kaksi aiempaa mittelöä niukasti kirien molemmissa matseissa Kokoelman ohi viimeisessä erässä. Vaikka karsinta- ja nousupaikat onkin jo jaettu SC Lupolle ja O2 JKL II:lle tullaan kaukalossa näkemään nälkäinen kokoelmalauma.

Tiukat kaksi tappiota halutaan kääntää nyt voitoksi ja saatella vastustaja kesälomille huonolla fiiliksellä. Alkukaudesta koetut tappiot tuskin jyskyttävät takaraivossa kuten Jagrin takatukka vuodesta toiseen vaan onnistumisen ja näyttämisen halu on suuri. Fiilis on ainoa joukkue, jota Kokoelma ei ole vielä pystynyt tällä kaudella kellistämään. Tällä kertaa Kokoelma unohtanee housuunpaskomisen ja oppirahojen makselun. Sen sijaan artistien Varjoluoto ja Krogerus johdolla tavoitteena on pyöräyttää käyntiin sellainen karnevaali, että paikalle saapuneilla katsojilla on parempi olla mukana reilusti nitroja.

Kello 14:00 alkavassa toisessa ottelussa vastaan asettuu Vesangan Vesa. Tämä pikkupitäjän jengi on laittanut Kokoelmalle hanttiin joka kerta kunnioitettavasti, mutta Jyväskylän ison kirkon ja kirkkaiden valojen Kokoelmakööri on kaatanut Vesan molemmilla kerroilla. Ylimielisyyteen ei ole kuitenkaan varaa sillä Vesa antoi myrskyvaroituksen edellisellä kerralla voittamalla Fiiliksen. Siinä eivät ole ison kirkon pojatkaan onnistuneet vielä tällä sesongilla.

Rosteri

Kokoelma lähtee otteluihin ilman pistepörssiä dominoinutta Niklas Vireniusta, joka johtaa pistetilastoa 7 pisteen erolla Lupon Pekka Kumpulaiseen. Niklas pitänee voittoa jo varmana, ja kun taskussa on GM Parviaisen rahakas sopimustarjous ensikaudesta lienee Virenius selailemassa autokatalogeja tai juomassa pinacoladoja Bahama-saarilla.

Puolustuksessa roolia ottavat yhden käden federermäisestä kämmensuojastaan tunnetuksi tullut Petri "Hakkis" Hakkarainen ja kiemura sekä kanttiranneprofessorina tunnettu Samuli "Ripuliranne" Partanen. Taustatukea tarjoaa kosteanpaikan leirillä Thaimaassa käynyt Toni Heimonen. Näkyykö peliesityksissä thai-hieronnan tuoma rentous vai onko nestetankkaus mennyt yli? Tärisevätkö kädet vieläkin vai onko luvassa jalkakyniä ja kovia lämäreitä?

Hyökkäyksessä katseet kohdistuvat pienempään Vireniukseen, joka pelaa nyt uudet kaverit vierellään. Pysyvätkö uudet ketjukaverit "Zingerin" kyydissä, kun jalka ja kädet tikkaavat kuin sormet kiinalaisella vaatetehtaalla. Kokoelmalla on tänä viikonloppuna erittäin karhea ja ärysttävä santapaperi osasto kun vastustajien pelin hankalaksi tekevät "Härkä" Palomäki, Mikko "mailatohtori" Seppälä ja Joni Lehtonen. Tämä kolmikko raataa, kaivaa, hakkaa, karvaa, ärsyttää ja painaa tulosta samaan aikaan. Kolmikko vetää työhaalarit päälle jo klo 11 pappakerhon alkulämmittelyssä, jossa vähän lämmitellään ja etsitään naamalle se ärsyttävä villeniemismäinen virne, joka vie vastustajalta peli-ilon kuin huppupää jouksukaljat Siwasta perjantai-iltana.

Kokoelman säälimätön santapaperiosasto raataa lauantaina klo 12 & 14
Kokoelman säälimätön santapaperiosasto raataa lauantaina klo 12 & 14

Tulosta odotetaan hyökkäyspäässä yleensä kunnostautuvalta Jukka "Stamkos-polvi" Kauppiselta, sekä Mikko Krogerukselta, joka pukee ylleen kapteenin nauhan. "Jugi" on jatkuva uhka hyökkäysalueella pienestä tilasta sähäkästi lähtevän laukauksen ansiosta. Lisäksi Kokoelman Stamkos osaa ottaa myös työmiehen elkein lapion käteen ja lapiskoida irtokarat maaliin. Tuomareille ja vastustajan maalivahdeille on taas luvassa hikinen päivä, kun Sibelius-akatemiasta posken soittamisesta tukinnon omaava Krogerus antaa sekä suunsa, että laukauksensa laulaa.

Maalissa nähdäänkin sitten jotain mitä ei olla ennen tätä päivää nähty, kun Kokoelman maalivahtitandemi on poissa. Maalille astelee hyvän rungon, mutta eläkeläiskuskin refleksit omaava Kokoelman kapteeni Henri Sutinen. Kokoelman GM Niko Pariviainen valvoi öitä yrittäessään saada yhteyttä Blackhawks-maalille hälytettyyn tilintarkastaja Scott Fosteriin. Tuloksetta. Kokoelman kolmosmaalivahti tekee debyyttinsä maalissa tänä viikonloppuna yrittäessään pysäyttää Fiiliksen ja Vesan hyökkääjät. Sutisen painekattilan kantta onneksi raottaa karannut nousukarsintamahdollisuus. Kukaan kokoelman maalivahti ei ole vielä kuitenkaan pystynyt nollapeliin tai tuplavoittoon. Tässä on mahdollisuudet tuhkimotarinaan tai täydelliseen maalivahtifarssiin.

Kokoelman kokoonpano vs Fiilis

H1 Lehtonen - Krogerus "C" - Virenius

H2 Palomäki - Seppälä - Kauppinen

P1 Hakkarainen - Varjoluoto

P2 Heimonen - Partanen

MV Sutinen

Kokoelman kokoonpano vs Vesa

H1 Kauppinen - Virenius - Varjoluoto

H2 Palomäki - Seppälä - Lehtonen

P1 Hakkarainen - Krogerus "C"

P2 Heimonen - Partanen

MV Sutinen